Quick and dirty research: Lyt og spioner på nettet

Jeg anbefaler dig hermed tre simple (og gratis) værktøjer til at holde dig opdateret på:
1) hotte emner og tendenser relateret til din forretning
2) hvilke blogs og websites der omtaler dit brand, dit produkt eller din virksomhed

overskrift.dk – hold øje med hvad blogs’ene skriver om dig.
Overskrift.dk er en søgemaskine, hvor du primært kan søge i danske blogs. Hvis jeg vil vide, hvilke bloggere der skriver om vores produkt styleGALLERY, søger jeg blot på ”stylegallery” og vupti, så har jeg et overblik over hvad danske bloggere skriver om styleGALLERY. Prøv søgningen her. For at lette mit spion-arbejde har jeg oprettet en profil på overskrift.dk, så jeg modtager en mail hver gang en blogger nævner ordet ”stylegallery”. På denne måde følger jeg med i positiv og negativ feedback til sitet uden at røre en finger. Alternativer til overskrift.dk er Google Blog search eller Techonorati, som dog ikke kun har dansk fokus.

digg.com – hvad er hot i USA lige nu?
Digg er endnu ikke slået igennem i Europa, men hvis man er trendspotter eller blot nysgerrig som mig, så kan nem nemt undersøge hvad der rykker i U.S.A. lige nu. Digg samler overskrifter fra en masse medier og brugerne kan ”Digge” historien – altså stemme på historien. De historier som får flest diggs ryger længst op ad toplisten og bliver dermed prioriteret visuelt højest på de forskellige toplister. Se f.eks. kategorien ”Lifestyle”. I USA leder Digg ligeså meget trafik til de store nyhedssites som Google.com

Google Insight – find og sæt tid på sæsonens tendenser.
Hvis du ikke ved hvilket tidspunkt på året hvor du skal lancere din kampagne eller vil tjekke om din celebrety street credit er stigende eller faldende, så kan du via Google Insight få en indikation af, hvor mange der søger efter et bestemt ord eller frase og i hvilke perioder søgningerne gennemføres. Hvis du søger på ”Støvler”, kan du se at pigerne allerede begynder at google støvler i slutningen af juli, hvis du skriver ”Sys Bjerre”, så kan du se at hun var en døgnflue og hvis du skriver ”Medina” kan du se at hende popularitet stadig går op ad.