Om mig

Hej – velkommen til min hjemmeside, hvor jeg forsøger nedskrive mine tanker og erfaringer i relation til mine interesser.

Mit navn er Anders, jeg er 35 år og bor på Nørrebro i København sammen med min tyske kæreste Annika.

Den korte version…

Jeg kommer oprindeligt fra Støvring syd for Aalborg, men drog i 1996 til købstaden for at studere. Før jeg begyndte at studere, brugte jeg 2 år på at udvide min jyske horisont, ved at rejse og arbejde i mellemøsten, vest- og sydøstasien. De sidste 7 år har jeg brugt på at knokle og feste i hhv. teleindustrien og mediebranchen.

Den noget længere version om arbejde og interesser…

Professionelt set interesserer jeg mig for produktudvikling, innovation, intrapreneurship og ledelse af kreative teams. Mine faglige kompetencer lever i et krydsfelt af teknologi, forretning og brugeroplevelse.

Siden slutningen af 2005 har jeg været en af drivkræfterne for en større forandringsproces i Benjamin Media. Jeg har arbejdet hårdt på at bringe Benjamin Media fra at være et rent magasinforlag til at blive et platformsuafhængigt mediehus. Mere konkret er jeg chef for interaktive medier og min afdeling hedder Benjamin Interactive. Jeg har direkte ansvar for 12 seje kollegaer (design, brugeroplevelse, software- og forretningsudvikling plus dele af redaktionen). Indirekte har jeg også ansvaret for cirka 10-12 andre engagerede kollegaer, der organisatorisk er forangret på de individuelle redaktioner og i annoncesalg. Senest har vi lanceret stylegallery.dk – det er vi ret stolte af. Tjek det ud.

I den første halvdel af 2009 deltog jeg i et  internationalt innovationsprogram ’Bonnier Publishing Programme” i regi af Bonnier Media University. Sammen med 15 ledere fra forskellige Bonnier selskaber i Europa og USA har jeg gennemgået 6 træningsmoduler og udarbejdet et større forretningscase. Modulerne har inkluderet: trendspotting, pitching, rule breaking, tech trends, forretningsudvikling, samt studieture til Stockholm, Helsinki og Silicon Valley.

Tidligere i min karriere har jeg været Graduate (Management Trainee) og produktchef i TDC, hvor jeg blandt andet var projektleder på det team, der byggede Danmarks første og nu største online musikbutik: TDC Play (tidl. TDC Musik). I studietiden har jeg blandt andet arbejdet for sol.dk, MediaCom og Component Software, samt lavet forskellige webprojekter.

Yes, jeg har også gået i skole…

I studietiden læste jeg produktudvikling på DTU (maskiningeniør), University of Queensland (Exchange) og ITU (M.Sc. Information Techonology, Design, Communication and Media).

 

Når jeg engang imellem IKKE arbejder…

Privat forsøger jeg at dyrke mere motion, at se min kæreste, mine venner og bekendte så meget så muligt. Jeg vil også gerne bruge mere tid på kreative projekter, som f.eks. at skrive på denne hjemmeside, bygge om i lejligheden og meget andet. Lige for tiden bruger jeg energi på marathon træning, mountain biking og windsurfing.

Jeg har besluttet at skære ned eller rettere stoppe med at læse management bøger, som jeg har ædt en masse af over de sidste år. Der er gerne en pointe i hver management bog, som ligeså godt kunne have været præsenteret på en en enkelt powerpoint slide – men sådan en sjover kan man jo desværre ikke sælge til 299 kr.. Videre står der det samme bla bla bla i dem alle sammen og jeg får dårlig samvittighed over at have 5-10 halvlæste bøger liggende på natbordet. Jeg har i stedet besluttet at bruge mere tid på netværkning, erfagrupper, at holde foredrag/pitches og diverse kreative forsøg, hviket jeg lærer og udvikler mig mere af. Altså ’learning by doing’ i stedet for ’learning by reading’.

Jeg elsker at skitsere, så jeg vil også gerne bruge meget mere tid på ’visual thinking’ herunder ’design thinking’… derfor har jeg købt en sketchpad til min MacBook – det fungerer faktisk ret fedt og jeg får lavet en masse konceptskitser. Jeg har også monteret et whiteboard i vores køkken. Der måtte ofres nogle billedrammer, men det var fint med Annika.

Hvem er du?

Det var lidt om mig – tak for at du læste min historieJ Nu vil jeg gerne høre hvem du er og hvorfor læser du om mig? Send gerne en uformel mail og sig ’hej’ på anders@kragelund.dk eller find mig på facebook, linkedin eller K-forum. Se andre whereabouts under Kontakt.

 

Ses,

 

Anders